Boeken

Het boek Schaduwgrens, een thriller van R.C. de Zeeuw

Wanneer inspecteur Jan Houter wordt gevraagd om deel uit te maken van een politieteam dat mensensmokkel onderzoekt, kan hij niet vermoeden in welk ondoorzichtig wespennest hij zich steekt.

Lees meer

Het boek De zwarte Lady MacBeth, een thriller van R.C. de Zeeuw

Op een verpauperd plein in Amsterdam-West wankelt een bloedende man een winkel binnen en sterft kort daarna aan zijn verwondingen. Er zijn geen getuigen van de dader ontbreekt elk spoor

Lees meer

De bundel Ereburger, korte verhalen van van R.C. de Zeeuw

Een bundel met vier korte psychologische thrillers, waarin verschillende personages aangezet worden tot buitensporig handelen. Elk verhaal is boeiend door de scherpe karaktertyperingen.

Lees meer

Reactie's

'...Ik heb het bladzijde na bladzijde, ja, echt het is een page turner, knorrend van genoegen gelezen.'

TROS-nieuwsshow over Schaduwgrens


'De Zeeuw werkt aan een nieuwe thriller, meldt de flaptekst. Het is een cliché, maar ik verheug me erop, en ga De zwarte lady Macbeth óók lezen.'

Chrétien Breukers in de Contrabas


'De Zeeuw (1955) was twintig jaar werkzaam als advocaat in Amsterdam, waarbij hij met uiteenlopende nationaliteiten te maken kreeg - en dat is goed te merken. Een vlot verteld verhaal met veel hoofdstedelijke couleur locale, onderhoudend van begin tot eind.'

NBD|Biblion recensie, Ko van Geemert

Kinderpagina's

Ron schrijft sinds enkele jaren ook voor de kinderpagina van #DWARS door de buurt: dé buurtkrant voor Amsterdam-Oost. Ron weet heel veel over evolutie, dieren (vooral vogels) en Porsches. De pagina wordt samengesteld door Connie Dekker. Zij schrijft ook de stukjes over kunst en tekent het stripje over de zwarte jongenspoes Stinks.

dwars 184: wat is jouw lievelings uitgestorven dier?

Niet veel mensen hebben een lievelings uitgestorven dier. Het is moeilijk een dier leuk te vinden dat je nergens kunt zien en niet aaien.

Open PDF

dwars 185: het lekkerst ruikende dier

Het lekkerst ruikende dier is zonder twijfel een witte poes genaamd Marietje. Ze is geboren in Frankrijk maar verstaat Nederlands.

Open PDF

dwars 188: ik heb oortjes!

De Afrikaanse olifant heeft ook oortjes en niet alleen om mee te horen. Deze olifant heeft waarschijnlijk de grootste oren ter wereld.

Open PDF

Ga naar overzicht kinderpagina's op 4KIDSonly

De Zeeuw en zijn dieren

grumpy lily
ron, tati en lily
meisjespoes marietje
tati en lily
meisjespoes mopje
de jongenspoes stinks